Handig: ACAD tekeningen openen en bewerken in Chrome (gratis)


Je kent het vast wel: je krijgt een ACAD tekening per mail en kunt hem niet openen want je hebt geen ACAD op je PC staan. Of je wilt snel nog even wat aanpassen aan een tekening maar de ACAD-tekenaar is al naar huis. Maar nu is er AutoCAD (ACAD) in je eigen browser, en helemaal gratis. 


Best handig dat Chrome van Google. Je kunt steeds meer applicaties in deze browser installeren. Nu kun je ook al ACAD (AutoCAD) in Chrome laten draaien. Een volledige ACAD-licentie kost duizenden euro’s per jaar.  Met deze gratis Chrome applicatie voor ACAD kun je tekeningen bekijken en aanpassen. Uiteraard heb je niet alle mogelijkheden van ACAD, maar om tekeningen te bekijken, te printen / PDF-en en wat aanpassingen te doen werkt het uitstekend. Het draait in Chrome, dus je hoeft niet allerlei zware pakketten op je computer te installeren of je druk te maken over updates en licenties. Kortom: een prima gratis alternatief voor AutoCAD. Je moet je wel even registreren. Gelukkig kun je de bestanden ook gemakkelijk exporteren (als DWG en als DXF) zodat je ze veilig kunt opslaan op je eigen PC of het bedrijfsnetwerk.

Het is ook mogelijk om online met meerdere mensen naar 1 bestand te kijken en te bewerken, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

De ACAD - applicatie voor Chrome vind je hier. 
Gebruik je een andere browser?: klik dan hier.