LinkedIn: uitschakelen social advertising met jouw naam en foto

LinkedIn heeft deze zomer een aantal ingrijpende veranderingen voor haar gebruikers doorgevoerd. Hierdoor is het voor LinkedIn mogelijk om gebruik te maken van je naam, foto en commentaar voor het adverteren op haar en verwante websites. LinkedIn heeft deze veranderingen zo doorgevoerd dat alle gebruikers stilzwijgend toestemming geven voor het gebruik van hun gegevens.

Gebruikers van LinkedIn kunnen echter aangeven dat ze in het vervolg geen toestemming meer geven voor het gebruik van hun gegevens. Indien je niet wilt dat LinkedIn gebruik maakt van jouw gegevens kun je de volgende instellingen wijzingen binnen je LinkedIn profiel:


  1. Ga op de LinkedIn pagina met de muis cursor naar je naam (rechtsboven), vervolgens verschijnt er een klein menu hier klik je op de knop "settings"
  2. Klik dan op de knop "Account"
  3. En vervolgens klik je op "Manage Social Advertising"
  4. Om ten slotte de optie "LinkedIn may use my name & photo in social advertising" UIT te vinken.
UPDATE: Ik krijg net een bericht dat LinkedIn inmiddels hiermee gestopt is wegens 'een storm van kritiek'. Je kunt dus niet meer ongevraagd je foto tegenkomen onder een advertentie van bijvoorbeeld maandverband of condooms waarin jij vertelt waarom dat product zo fantastisch is. 


Snel checken: wie mag welk afval transporteren?

Voor het vervoeren, inzamelen, verhandelen en bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen in Nederland is vermelding op de VIHB-lijst verplicht. Wil je snel checken of jouw transporteur een bepaalde afvalstroom mag meenemen? Wil je het VIHB-nummer van je transporteur / afvalinnemer checken?  Klik dan hier voor een handige online database met alle bedrijven en hun hun VIHB-nummers.

Gratiz..... nieuwsbrief LUSTLINE (EPA)

Lustline is een nieuwsbrief gericht op toezichthouders, adviseurs en aannemers en bevat het laatste nieuws over preferentie, onderzoek en het opruimen van oliespills. Het wordt uitgegeven met steun van EPA (USA).  Het laatste nummer is hier te downloaden (PDF) en bevat onder andere een artikel over de zin en onzin van de inzet van de laserinduced fluorescence (LIF) sonde.

Meer info en de mogelijkheid voor een digitaal abonnement vind je hier. 

Elektrische SONIC drill: de kracht van SONIC, maar dan zonder dieseldampen

SBTM heeft sinds kort een elektrische SONIC - drill installatie. Een mooi compact apparaat (werkhoogte 2,4 meter, breedte ongeveer 1,5 meter) voor het plaatsen van filters binnen zonder de gebruikelijke dieseldampen.

Zie onderstaande foto's en filmpje.