Mobiele memo's

Je kent het wel: je hebt net een ingeving, een idee, je herinnert je iets dat je écht niet mag vergeten, of je moet een belangrijke boodschap uit een telefoongesprek dat je zojuist voerde onthouden. Alleen je bent net aan het rijden. Schrijven en rijden tegelijkertijd is niet echt bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Gelukkig is er XOIP. Je kunt er gratis een persoonlijk 084-nummer aanvragen, waarop je faxen en voice mailberichten kunt ontvangen. Beide ontvang je per mail, respectievelijk als TIFF- en als WAV-geluidsbestand. Natuurlijk is dat helemaal gratis.

Programmeer het eigen nummer in je mobiel, liefst op een gemakkelijk te vinden plek (geef het nummer bijvoorbeeld een naam die begint met 'aa'). Bel onderweg dit nummer om je gedachte in te spreken. Later, vind je het bericht terug in de mail. Je kunt het bericht dan afhandelen, of bijvoorbeeld doormailen.

Voor wie regelmatig zijn mail-programma opstart (en wie doet dat tegenwoordig niet?), werkt dit handiger dan de voice-memo-faciliteit op het eigen mobieltje of het inspreken op de eigen voice mail, waarvan het afluisteren toch wat omslachtig is.
En je hebt natuurlijk direct een gratis voicemail-service en een gratis fax-naar-mail nummer. Een gratis XOIP-nummer aanvragen kan hier.